Meteorologové slibují na víkend chladné větrné počasí se sněhovými přeháňkami
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Kočkov – Klesající teploty vzduchu a sněhové přeháňky předpovídají na následující tři dny meteorologové na severu Čech. V noci má spadnout rtuť teploměru až pod bod mrazu.

Meteoroložka Klára Bubnová z Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem na Kočkově uvedla, že v noci ze čtvrtka na pátek spadne teplota +1 až -2 °C, na horách -1 až -4 °C, povane slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr 1 až 4 m/s. „Oblačno až zataženo, přechodně místy až polojasno, postupně na horách a na severu místy sněhové přeháňky nebo sněžení, na horách i trvalejší. Jinde přeháňky ojediněle. Během dne pod 400 m nad mořem srážky smíšené. Nejvyšší denní teploty 1 až 4 °C, na horách -2 až +1 °C. Zpočátku slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s,“ uvádí v předpovědi meteoroložka.

„V sobotu očekáváme převážně oblačno, v noci a ráno na horách a na severu při zvětšené oblačnosti místy, postupně ojediněle občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, během dne místy polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, na horách čerstvý 4 až 8 m/s, bude večer slábnout,“ dodala Klára Bubnová z Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem na Kočkově.

Okolo bodu mrazu se mají podle předpovědi pohybovat denní teploty i neděli.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru