Odchyty divočáků pokračují, v klecích jich už skončilo přes osmdesát
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - I nadále pokračují akce na odchyty divokých prasat do odchytových klecí, hlavně na nehonebních pozemcích. Po městě je takovýchto zařízení umístěno šest kusů, jejichž stanoviště se po čase mění.

Chod odchytových klecí zajišťují strážníci městské policie, kdy v podvečerních hodinách natáhnou nástrahové zařízení a v ranních hodinách klece zavřou, aby nedošlo k úrazu kolemjdoucích, nebo se do klece nechytil například pes, kterého v okolí klece venčí jeho majitel. Zakrmování klecí zajišťují myslivci z příslušného mysliveckého sdružení. Ti se následně postarají o odchycená zvířata. Bohužel se stává, že někteří občané krmí divoká prasata přímo z jejich balkónů a ta se na tato místa vracejí a pokud zde nic k jídlu nenaleznou, hledají si potravu pod vrstvou trávníku a často rozryjí velkou plochu obytné lokality. V současné době jsou odchytové klece umístěny ve Všebořicích, Klíši, Střekově, Severní Terase, Krásném Březně a Neštěmicích.

1103divocacikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Od začátku odchytového programu se podařilo do klecí chytit osmdesát sedm divokých prasat. Některá divoká prasata dostávají od občanů i jména, z nichž zřejmě neznámější je bachyně jménem Maruna. Ta a její klan se pohyboval v lokalitě nad Plaveckou halou. Z důvodu zajištění bezpečnosti občanů Klíše a na jejich návrh, přikročil odbor životního prostření magistrátu města Ústí nad Labem, ve spolupráci s mysliveckým spolkem Jedlová hora a strážníky městské policie, k instalaci odchytového zařízení v lokalitě Klíše, právě v blízkosti zmiňované plavecké haly. S velkou pravděpodobností tak za mřížemi tohoto zařízení skončila i rodina bachyně Maruny, jenž byla místní „celebritou“, a kterou bylo možné potkat i během dne v ulicích čtvrti. I přes značnou nebojácnost a ztrátu plachosti těchto jedinců se stále jedná o divokou zvěř, která může být člověku velmi nebezpečná, zvláště v případě vodění selat a tak byl osud bachyně Maruny a jejího klanu zpečetěn.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru