Senior zkolaboval ve svém bytě, naštěstí ho z protějšího domu někdo viděl. Otevřít byt museli strážníci
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 06.10.2022 ve 12:40 hod., byla na žádost operačního střediska Městské policie Ústí nad Labem vyslána hlídka strážníků do ulice Kmochova, odkud na tísňovou linku 155 telefonoval oznamovatel, který operátorovi sdělil, že viděl ve druhém patře protějšího domu zkolabovat člověka.

Vzhledem k této informaci požádali zdravotníci strážníky o prověření přijatého oznámení. Na místě se hlídka spojila s oznamovatelem události, který strážníkům sdělil, že když kouřil cigaretu na balkoně (v ulici Kmochova ), tak si všiml, jak se neznámý muž v protějším domě opírá o stůl a po sléze zkolaboval. Po tomto zjištění se hlídka vydala do domu v Kmochově ulici, kde dle informace ve druhém patře měla bydlet tato osoba. Společně s hlídkou se k bytu vydal i řidič záchranné zdravotní služby, který shodou okolností do dané ulice přivezl pacientku.

Na klepání a bouchání na dveře bytu nikdo z bytu nereagoval, ale bylo za dveřmi bytu slyšet vyzvánění mobilního telefonu a chrčení. Z tohoto důvodu bylo hlídkou strážníků použito oprávnění otevřít byt, neboť zde byla důvodná obava, že je ohrožen život nebo zdraví osoby. Po otevření bytu byl v místnosti spatřen na zemi ležící muž vyššího věku, který chrčel a z úst mu vytékaly sliny. Po tomto zjištění byl dotyčný položen do stabilizované polohy a následně byla zavolána na místo zdravotní záchranná služba.

Při čekání na příjezd zdravotníků se do bytu dostavil neznámý muž, který na dotaz hlídky, co zde pohledává odpověděl, že zde v tomto bytě bydlí jeho otec. Dále bylo od dotyčného zjištěno, že otec se léčí s vysokým krevním tlakem a je diabetik. Po příjezdu zdravotníků bylo zjištěno, že muž prodělal hypoglykemický záchvat. Po prvotním ošetření byl senior převezen do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření. Poté strážníci předali byt synovi dotyčného, který vyměnil lehce poškozenou vložku zámku u vchodových dveří bytu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru