Na Rondelu by mohl vzniknout podchod pro pěší
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V souvislosti s problematikou výstavby Justičního paláce a rekonstrukce křižovatky Rondel je řešen bezpečný pohyb občanů. Rada proto schválila 2 398 500 Kč k zajištění projektové dokumentace podchodu.

Rozpočtové opatření odboru dopravy majetku a finančního odboru schválili radní. Z Investiční rezervy FO bylo přesunuto 2 398 500 Kč na Projektové práce ODM. Na základě jednání v souvislosti s problematikou výstavby Justičního paláce (investice pod záštitou Ministerstva spravedlnosti), rekonstrukce okružní křižovatky Rondel na silnici I/30 (investice ŘSD) a řešení bezpečného pohybu chodců a cyklistů při křížení silnice I/30 v ulici Božtěšická je schváleno rozpočtové opatření k zajištění projektové dokumentace podchodu.

Jednáním bylo přislíbena možnost financování podchodu na úrovni ministerstev dopravy a spravedlnosti, případně i financí. ŘSD současně oslovilo SFDI v souvislosti s možností čerpání finančních prostředků z dotačního titulu. SFDI pro výstavbu podchodu při křížení s komunikací I. třídy disponuje finančními prostředky, které lze poskytnout až do výše 85 % celkových uznatelných nákladů. Projekt křižovatky je aktuálně ve fázi zpracování dokumentace pro výběr zhotovitele, ale na základě jednání z 21. 4. 2022 byla příprava dočasně přerušena, aby mohlo dojít k případné koordinaci stavby okružní křižovatky a mimoúrovňového křížení s chodci a cyklisty.

Realizace podchodu bude mít dopad také do vyvolaných přeložek inženýrských sítí a koordinaci se stavbou objektu Justičního paláce s dopadem do povolovacího procesu v územním a stavebním řízení. Město je tak připraveno se podílet na nákladech v souvislosti se zajištěním projektové dokumentace podchodu a osloví projektanta OK Rondel (PONTEX), aby předložil nabídku na realizaci mimoúrovňového křížení silnice I/30 v ul. Božtěšická s komunikací pro chodce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru