Pavel Tošovský skončil v ODS. Strana ho vyzvala, aby ukončil členství a vzdal se mandátu
Pavel Tošovský. Zdroj: ODS
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Nově zvolený radní Ústí nad Labem Pavel Tošovský ukončil na výzvu oblastního sdružení ODS členství ve straně. Na ustavujícím zastupitelstvu přeběhl do řad nové městské vlády, kterou mimo jiné tvoří SPD, jeho spolustraníci zůstali v opozici. K jednání Tošovského se v pondělí vyjádřil i krajský předseda ODS v Ústeckém kraji, poslanec Karel Krejza. Jeho jednání považuje za zradu a za absolutně nepřijatelné.

"To, že zastupitel zvolený za ODS, byl zvolen do rady města hlasy SPD, a navíc podpořil do vedení města členy SPD, je pro nás absolutně nepřijatelné. Od tohoto jednání a osobního rozhodnutí Pavla Tošovského se zcela distancujeme. Pavel Tošovský svým jednáním hrubě poškodil zájmy ODS. S velkou lítostí se omlouváme svým členům, podporovatelům a voličům. Oblastní rada ODS Ústí nad Labem vyzvala Pavla Tošovského, aby okamžitě ukončil členství v ODS a vzdal se mandátu zastupitele města Ústí nad Labem," uvedl Ing. Libor Turek, Ph.D., předseda OS ODS Ústí nad Labem.

Pavel Tošovský tak ukončil svoje členství ve straně. Prý chce předejít trapným jednáním a svolávání místního sněmu na Střekově. Podle jeho slov chce ODS v Ústí být mermomocí v opozici, což by znemožňovalo dotáhnout všechny připravované akce. „Nešlo mi o funkci. Šlo mi o tu odvedenou práci,“ uvedl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru