Policisté se zaměřili na náklaďáky a autobusy. Přestupku se dopustil každý třetí řidič!
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve dnech 17. - 21. října 2022 probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu autobusů a nákladních vozidel. V Ústeckém kraji se do ní zapojilo pět desítek dopravních policistů, kteří zastavili přes dvě stovky vozidel. Zjištěno bylo téměř 80 přestupků a na blokových pokutách se vybralo 81 tisíc korun. Nejčastěji porušovali řidiči zákon o silniční dopravě.

Během kontrol se policisté zaměřili na technický stav vozidel, dodržování předpisů a na vozidla, přepravující nebezpečné látky. Dopravního přestupku se dopustilo téměř osm desítek řidičů, z čehož blokově bylo vyřešeno přes šedesát řidičů a zbývající přestupkové jednání bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání. Dohromady na blokových pokutách zaplatili neukáznění řidiči a spolupasažéři částku ve výši 81 tisíc korun.

"Nejčastěji řidiči porušili zákon o silniční dopravě, který se týká vozidel hromadné dopravy, taxislužeb a nákladních vozidel. Dalším častým prohřeškem byla jízda bez řidičského průkazu, jízda na dálnici bez platné dálniční známky, překročení hmotnosti vozidla a také jízda s vozidlem, které na silnici kvůli technickému stavu nemá co dělat. V dalších případech řidiči nedodržovali bezpečnostní přestávky na odpočinek, čímž ohrožují sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Přítomnost alkoholu v dechu byla zjištěna u dvou řidičů," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru