Ústečan okradl seniorku s chodítkem, přetahoval se s ní o peněženku. Za loupež mu teď hrozí až deset let za mřížemi
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Litoměřicko - Litoměřičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Ústecka, které ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Ústečan měl počátkem měsíce října krátce před polednem u vchodových dveří do bytového domu v Lovosicích přistoupit k 86leté ženě, jdoucí pomocí tzv. chodítka, která se tu chvíli vracela z nákupu. Měl využít její nepozornosti a ve chvíli kdy chtěla odemknout vstupní dveře, se jí měl pokusit z nesené tašky odcizit peněženku. Poškozená jej zachytila za ruku ve snaze mu zabránit peněženku z tašky vytáhnout. Muž měl však využít své fyzické převahy a peněženku jí po krátkém přetahování vytrhnout z ruky.

Bezprostředně poté měl i se svou kořistí utéct. Na základě intenzivního operativního šetření se podařilo muže během několika málo dní vypátrat a zadržet. Ke zranění seniorky naštěstí nedošlo. Škoda je předběžně vyčíslena na 1500 korun.

"Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru