Seniorka naletěla legendě o americkém vojákovi, přišla o téměř dvě stě tisíc!
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Rumburk - Rumburští kriminalisté přijali oznámení od seniorky z Rumburku, kterou již v březnu letošního roku oslovil prostřednictvím seznamovací aplikace na internetu podvodník, který se vydával za amerického vojáka.

Po několikaměsíční elektronické komunikaci ženu požádal, zda by mu pomohla zařídit jeho uvolnění z armády, aby za ní mohl přijet do České republiky. Od července do září letošního roku, pod různými legendami, jako například jeho transport do ČR a uvolnění vojáka ze zahraniční mise, z jednasedmdesátileté ženy vylákal více jak 195 tisíc korun.

Případ prověřují rumburští kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pachateli tohoto trestného činu hrozí v případě jeho vypátrání a uznání viny u soudu trest odnětí svobody až na pět let.

V této souvislosti policisté opětovně nabádají k obezřetnosti při komunikaci s neznámými lidmi. Abyste se nestali obětí seznamovacího podvodu, dodržujte následující rady:

  • dobře zvažte, zdali přijmete nabízené přátelství od neznámého člověka na internetu
  • dávejte si pozor na sliby týkající se vážného vztahu, zejména s osobou ze zahraničí
  • protistrana dokáže velmi citlivě působit zejména na osamělé osoby, milá slova, komplimenty, lichotky
  • pachatelé jsou schovaní za identitou vzdělaného člověka např. lékaře, architekta, vojáka, různých specialistů
  • bývají rozvedení nebo vdovci a touží po vážném a harmonickém vztahu
  • předstírají intenzivní zájem o vaše soukromí, vědí, co osamělý člověk potřebuje
  • své oběti zpracovávají sladkými slůvky několik týdnů i měsíců
  • po určité době přichází se svými požadavky a to formou finanční pomoci

"Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu, tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru