VIDEO: V Itálii se zřítilo hasičské letadlo Canadair, stejné zasahovalo i u požáru v Českém Švýcarsku
Ilustrační foto: redakce
Ústí nad Labem

Sicílie - Italské hasičské letadlo Canadair z letky, která pomáhala s likvidací požáru v Národním parku České Švýcarsko, se zřítilo při zásahu v horách na Sicílii. K neštěstí došlo ve čtvrtek odpoledne u obce Linguaglossa v podhůří sopky Etna, kde zuří rozsáhlé lesní požáry. Oba piloti pravděpodobně zahynuli.

O události informoval zpravodajský web TN Nova. "Po havárii Canadairu došlo k několika výbuchům. Letadlo je zničené a hasiči pátrají po obou pilotech," řekl deníku La Sicilia ředitel regionální civilní ochrany Salvatore Cocina.

Záchranné práce jsou kvůli strmému terénu obtížné. Piloti jsou oficiálně nezvěstní, málokdo však věří, že děsivou havárii mohli přežít. Na sociálních sítích už se objevily kondolence.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru