Mostecko by poslalo Babiše na Hrad už v prvním kole, v Ústí není rozdíl tak výrazný
Andrej Babiš a Petr Pavel. Zdroj: twitterové účty prezidentských kandidátů
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve druhém kole prezidentských voleb se utkají Andrej Babiš s Petrem Pavlem. Ani jeden z kandidátů nezískal nadpoloviční počet hlasů. Volba byla mezi oběma kandidáty vyrovnaná. Ve chvíli vydání článku není sečteno ještě sto procent hlasů, na faktu druhého kola této dvojice se ale již nic nezmění.

V Ústeckém kraji se lidé přiklonili k bývalému premiérovi Babišovi více, než ve zbytku republiky. Nasbíral zde 47 procent hlasů, někdejší generál Pavel má tady 29 procent hlasů. V některých okresech je rozdíl ale ještě markantnější. Kdyby se volby určovaly podle Mostecka, šel by Babiš z Mostu rovnou na hrad. Získal tady totiž nadpoloviční počet hlasů. Mostecko ale na druhou stranu patří mezi regiony se zcela nejnižší účasí u volebních uren. Je na úrovni 61 procent. V okrese Ústí nad Labem má Babiš 44 procent, Pavel 33 procent.

Celorepubliková volební účast je 68 procent a ve chvíli sečtení 99,29 procent hlasů získává Babiš v zemi 35,27 procenta hlasů, Pavel 35,12 procenta hlasů.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru