VIDEO: Neváhali ani vteřinu! Policisté zachránili z hořícího domu dva lidi
Reprofoto video: Policie ČR
Ústí nad Labem

Krásná Lípa - V pondělí 6. března ve 3:19 hodin obdrželi policisté z obvodního oddělení Krásná Lípa informaci o požáru domu v Krásné Lípě. Na místo ihned vyjela z obvodního oddělení dvoučlenná hlídka policistů. Na uvedenou adresu dorazili během několika minut, ještě před příjezdem hasičů.

V době příjezdu policistů na místo byla již téměř celá střecha domu zachvácena plameny. Od lidí, kteří stáli venku před hořícím domem se policisté dozvěděli, že v prvním patře zděné části domu se nachází ještě další dva lidé, muž a žena, kteří se nemohou z domu dostat. Policisté se rozhodli urychleně konat, protože plameny se velice rychle přibližovaly se k místnosti, kde byli uvězněni muž se ženou. Tato místnost, se začala plnit zplodinami z hoření. Hrozilo, že životy a zdraví obou osob v místnosti by mohly být bezprostředně ohroženy rychle se šířícími plameny a kouřem. Policisté na nic nečekali, z kůlny domu rychle vynesli žebřík, který přistavili do patra a obě osoby se tak mohly dostat do bezpečí před přibližujícími se plameny a kouřem.

"Svým včasným zásahem tak hlídka policistů zcela jistě zabránila ohrožení života a zdraví obou osob v hořícím domě. Být policistou není jen povoláním, ale především posláním. Tento případ je jedním z mnoha, kdy hlídka policistů pomohla a ochránila jiného," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru