FOTO: V Ústí uklízeli další černé skládky, z Matiční ulice bylo odvezeno šest náklaďáků odpadu
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Výčet činností městské policie je poměrně dlouhý. Městská policie hlavně zabezpečuje místní záležitosti veřejného pořádku, přispívá k ochraně a bezpečnosti osob a majetku, dohlíží na dodržování pravidel občanského soužití, věnuje se dodržování obecně závazných vyhlášek města a mezi další činnosti patří i dohled nad dodržováním čistoty na veřejných prostranstvích ve městě.

V rámci čistoty města některé menší černé skládky a drobný nepořádek pomáhají uklízet i alternativně odsouzení, kteří si svůj trest odpracovávají u městské policie. Každý den jsou tito pracovníci dopraveni do míst, kde nezodpovědní občané udělají nějaký větší nepořádek nebo založí černou skládku a aby se z malé skládky nestala velká skládka, snaží alternativně odsouzení tento nepořádek po nich uklidit a nelze konstatovat, že by tito pracovníci měli málo práce. Samozřejmě se jedná i o nepořádek, který po sobě zanechávají bezdomovci. Důležitým úkolem je úklid prostor, kde se pohybují děti, jako jsou různá pískoviště, dětská hřiště a v neposlední řadě je to úklid Dopravního hřiště městské policie Ústí nad Labem, kde se během roku vystřídá při dopravní výuce na šest tisíc žáků a dětí předškolního věku. Mezi poslední jejich akci patřil úklid Matiční ulice, odkud bylo uklizeno a odvezeno na skládku šest nákladních vozidel.

1003mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru