Čtveřice mužů měla plán, jak dostat drogy do věznice. Chtěli je přehodit přes zeď
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Lounsko - Prosba syna ke svému otci o dodání drog do věznice skončila obviněním čtveřice mužů. Případ se odehrál na přelomu února a března ve věznici v okrese Louny.

"V této věznici si odpykává trest 24letý muž, který požádal svého otce o distribuci drog do areálu věznice. Ten chtěl svému synovi splnit přání a oslovil dalšího známého, který mu sehnal tři sáčky s pervitinem a konopím. Dále najali třetího spolupachatele, aby dle instrukcí vězně přehodil tyto sáčky přes zeď věznice na určeném místě. Za to dostal „vrhač“ peněžitou odměnu. Celý plán se jim pokazil hned v úvodu, kdy hozené sáčky zeď nepřelétly a dopadly zpět mimo areál věznice. V tu chvíli si počínání skupinky osob všimli pracovníci vězeňské služby a trojici mužů zadrželi," popsala případ policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Následně se prověřování celé události ujali lounští kriminalisté a společně s kolegy z vězeňské služby rozkryli zorganizování celého případu. Všem čtyřem strůjcům sdělil policejní komisař obvinění z přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

U jednoho z obviněných soud akceptoval návrh na vzetí do vazby a muž si tak počká na soud ve vazební věznici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru