Správa železnic chystá rekonstrukci trati z Litoměřic do Střekova
Zdroj: www.litomerice.cz
Ústí nad Labem

Litoměřicko, Ústecko - Už za dva roky chce Správa železnic začít s rekonstrukcí traťového úseku mezi dolním nádražím v Litoměřicích a ústeckým Střekovem. Organizace o tom informovala v tiskové zprávě.

„Přestavbou projde úsek o délce přibližně 25 kilometrů, přínosem pro cestující bude výstavba nových nástupišť a bezbariérových přístupů ve všech stanicích a zastávkách. Předpokládané celkové náklady stavby dosahují 7,6 miliardy korun, realizace prací by měla proběhnout v letech 2025 až 2028,“ stojí v tiskové zprávě Správy železnic.

Chystaná rekonstrukce zahrne mimo jiné i modernizaci nástupišť ve stanici Litoměřice město, kde už před nedávnem prošla obnovou samotná výpravní budova.

Projekt zahrnuje také stavbu podchodu ve stanici Velké Žernoseky, který zajistí mimoúrovňový přístup k nově vybudovanému ostrovnímu nástupišti. Ve stávající stanici Sebuzín budou zrušena nástupiště a v příznivější poloze k centru obce dojde k výstavbě nové zastávky s názvem Sebuzín-Církvice. Na zastávkách Libochovany se zrenovují nástupiště.

„V celém traťovém úseku se provede rekonstrukce, případně přestavba vybraných mostů a propustků, modernizací projdou také tři železniční přejezdy. Mezi stanicemi Velké Žernoseky a Sebuzín je navržena nová odbočka Kalvárie, která umožní vlakům přejíždět z jedné koleje na druhou a operativně tak reagovat na aktuální provozní situaci,“ uvádí Správa železnic.

Ve vybraných stanicích dojde k prodloužení kolejí pro nákladní vlaky o délce 740 m. Součástí prací bude i rekonstrukce zabezpečovacího zařízení v mezistaničních úsecích i ve všech stanicích.

Důležitým krokem k zahájení samotné realizace prací v úseku mezi Litoměřicemi a Ústím nad Labem bude zhotovení dokumentace pro společné územní a stavební řízení, Správa železnic se začátkem roku vybrala jejího zhotovitele. Stala se jím firma SUDOP Praha se společníkem STRABAG Rail.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru