Radní schválili podmínky přidělování bytů v ulici Čelakovského
Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Statut majetkové komise a komise pro přidělování sociálních bytů v objektu Čelakovského č. p. 806 schválila rada. Definováno je i měsíční nájemné a podmínky přidělování sociálních i dostupných bytů.

Změnu statutu majetkové komise rady města s ohledem na přidělování dostupného bydlení v objektu Čelakovského č. p. 806 s měsíčním nájemným v těchto bytech ve výši 93 Kč/m2 schválila rada. Dostupné byty budou určeny pro domácnosti občanů, jejichž člen pracuje v potřebné profesi (městská policie, učitelé a další personál škol, pracovníci v sektoru zdravotnictví a sociálních služeb, aj.), jejíž příjem nepostačuje na nájem v komerčním sektoru, nebo které vynakládají nepřiměřenou část svých příjmů na náklady spojené s bydlením (např. rodiče se zdravotně znevýhodněnými dětmi, oběti domácího násilí, osoby opouštějící dětské domovy).

Dále byl schválen statut komise pro přidělování sociálních bytů v objektu Čelakovského s měsíčním nájemným v sociálních bytech ve výši 73,97 Kč/m2. Výše vychází z aktuální mezní hodnoty nájemného regulovaného dle podmínek nařízení vlády č. 112/2019 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o 16 sociálních bytů o velikosti 1+1 nebo 2+1. Nájemcem může být pouze osoba, která splňuje definici způsobilé domácnosti dle nařízení vlády o podmínkách použití finančních prostředků Státního fondu podpory investic na pořízení sociálních a dostupných bytů a sociálních, smíšených a dostupných domů. Za klíčovou sociální skupinou se budou považovat zejména osoby ve věku 60 a více let. Radní schválili také počet členů komise pro přidělování sociálních bytů v objektu Čelakovského ve výši 6 členů, a to v poměru 3 členové za magistrát a 3 členové za MO Neštěmice. Členové byli jmenováni takto: Mgr. et Mgr. Tomáš Vlach, Bc. Yveta Tomková, Petra Krsková, Mgr. Taťána Bartová, Mgr. Lenka Jaremová a Milan Stýblo.

Žádost o sociální byty budou moci občané podávat prostřednictvím odboru sociálních služeb Magistrátu města Ústí nad Labem. Informace a formuláře na dostupné byty pro občany budou také dostupné na webových stránkách města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru