Hodina země opět zahalí ústecké dominanty a náměstí do tmy
Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Tak jako v předchozích letech se i letos Zdravé město Ústí nad Labem připojí k celosvětové kampani Hodina Země. Jedná se o mezinárodní akci, jejímž cílem je atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Hodina Země povzbuzuje jednotlivce, obce a organizace k zhasnutí světel na dobu jedné hodiny.

Mezinárodní Hodina Země 2023 proběhne v sobotu 25. března 2023 od 20.30 do 21.30. Ve spolupráci s partnery akce Dopravním podnikem města Ústí nad Labem a Městskými službami Ústí nad Labem ve městě vypne slavnostní osvětlení výletního zámečku Větruše, atria magistrátu, Mariánského mostu, kostela v Církvicích, osvětlení skokanské věže Plaveckého areálu Klíše a osvětlení na části Mírového náměstí. „Hodina země připomíná, že dochází ke změně klimatu a my můžeme ohleduplností k využívání zdrojů nejen uspořit v době nárůstu cen za energie, ale také pomoci chránit klima a celou naší planetu“ řekl k připravené akci náměstek primátora Tomáš Vlach.

Do loňského ročníku se v České republice zapojilo celkem 133 obcí, včetně 12 statutárních měst, 84 organizací, firem a škol. Dále se zapojily 4 památky a proběhlo 6 akcí pro veřejnost. Přihlásilo se také 790 jednotlivců, z nichž si drtivá většina stanovila svůj klimatický závazek a zavázala se ušetřit celkem 2200 tun skleníkových plynů ročně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru