Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Děčínsko - Děčínští kriminalisté přijali oznámení od ženy z Děčínska, kterou již v listopadu loňského roku oslovil prostřednictvím sociální sítě na internetu podvodník, který se vydával za belgického obchodníka s kakaovými boby.

Během několikaměsíční elektronické komunikace ženu dokázal pod různými smyšlenými legendami, například, že odjel do Afriky pro kakaové boby, kde došlo k jeho přepadení, přesvědčit, aby mu pomohla zařídit zaplacení výloh za léčení, zaplacení zálohy na kakaové boby, zaplacení cla nebo i zpáteční letenku. Od loňského listopadu do letošního dubna tak pod smyšlenými legendami od ženy vylákal více než 700 tisíc korun. Peníze žena podvodníkovi podle jeho instrukcí postupně posílala prostřednictvím pobočky společnosti poskytující převody peněz do zahraničí.

"Případ prověřují děčínští kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pachateli tohoto trestného činu hrozí v případě jeho vypátrání a uznání viny u soudu trest odnětí svobody až na pět let. Žena samozřejmě není první obětí podvodníků, kteří mají různé legendy a praktiky, jak z důvěřivých lidí vylákat peníze. Vystupují pod různými identitami. Může jít o americké vojáky, právníky, lékaře, umělce, obchodníky či námořníky. Buďte proto obezřetní a dobře si rozmyslete komu a za co své peníze posíláte," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru