OBRAZEM: Spadla klec! Kriminálka si došlápla na výrobce drog, varnu měl v pronajatém bytě
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplice - Případem rozsáhlého prodeje a výroby drogy pervitin se zabýval protidrogový tým teplické kriminálky. Dlouhodobým šetřením a sledováním se podařilo zadokumentovat, že 45letý muž z Teplic nejméně od poloviny roku 2022 do současné doby vyráběl v pronajatém bytě v desítkách případů drogu pervitin v celkovém množství přesahující 150 gramů.

Při domovní prohlídce byly v bytové jednotce nalezeny předměty sloužící k výrobě pervitinu, jako plynový vařič, varné sklo, nádoby s různými chemikáliemi a digitální váha. Taktéž bylo v bytě zajištěno 160 kusů léku, který obsahuje psychotropní látku.

2704varnakz1

2704varnakz3

Foto: Policie ČR

"Vyrobenou drogu z části konzumoval sám, zbytek prodával drogově závislým osobám minimálně v 70ti případech jak v místě varny, tak třeba i na parkovišti u prodejny rychlého občerstvení. Tohoto jednání se dopustil dealer přesto, že si ve vězení odseděl několik let za obdobnou trestnou činnost. Policejní komisař mu sdělil obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Tomu soud vyhověl a dealer se tak za zdi věznice opět vrátil," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

2704varnakz4

2704varnakz5

2704varnakz6

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru