Na zemi v centru města ležel muž v bezvědomí, hlídka strážníků okamžitě začala s resuscitací
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V úterý 23. května v brzkých ranních hodinách prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v centru města, kde si na Mírovém náměstí všimla muže, který se snažil zastavit kolemjedoucí trolejbus a na řidiče volal, že zde na zemi leží muž. Hlídka se na místo okamžitě dostavila a zjistila, že muž středního věku se nachází v bezvědomí.

Ihned o celé události informovala zdravotní záchrannou službu a započala s resuscitací dotyčného. Zároveň byla přítomnými strážníky přivolána hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku, která má ve výbavě vozidla defibrilační přístroj (AED). Po jejich příjezdu na místo bylo zařízení k muži připojeno, ale výboj nebyl přístrojem doporučen. Z tohoto důvodu pokračovali strážníci v resuscitaci, a to až do příjezdu zdravotní záchranné služby. Ta si od strážníků muže převzala a posléze byl dotyčný zdravotníky převezen do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření.

2405resuscitacekz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru