Muž upadl v bytě a volal o pomoc, strážníci museli vyrazit dveře
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pátek 19. května v 15:25 byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Svojsíkova, odkud na tísňovou linku strážníků telefonovala oznamovatelka, která operátorovi sdělila, že její soused volá o pomoc a ona má obavy o jeho zdraví.

Po příjezdu hlídky na místo bylo od dotyčné zjištěno, že její soused volá o pomoc a nedokáže sám bez cizí pomoci dojít ke dveřím. Oznamovatelka strážníky dovedla ke dveřím jejího souseda a ti přes zavřené dveře začali s dotyčným komunikovat. Muž strážníkům uvedl, že ráno upadl v ložnici a strašně ho bolí nohy a potřebuje lékařské ošetření. Dále muž hlídce uvedl, že je zamknutý pouze na horní zámek a že hlídka může klidně dveře otevřít za pomocí síly. Z tohoto důvodu byla strážníky ze skupiny operačního zákroku použita sada na otevírání dveří, ale bez úspěchu.

Vhledem k těmto skutečnostem bylo použito beranidlo na horní zámek, kdy po pár úderech došlo k jeho vylomení. Při otevírání bytu došlo k mírnému poškození horního zámku dveří, ale samotné dveře zůstaly bez poškození a daly se zavřít a uzamknout spodním zámkem. Poté strážníci vstoupili do bytu, kde nalezli v ložnici ležet na zemi majitele bytu. Ten jim ještě uvedl, že se léčí s vysokým tlakem. Z těchto důvodů byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba, která si muže od strážníků převzala a odvezla do Masarykovy nemocnice k vyšetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru