Obrovská radost chomutovského zooparku! Po desítkách letech čekání se vylíhlo první mládě plameňáka
Foto: Zoopark / Jana Mesteková
Ústí nad Labem

Chomutov - Chomutovský zoopark má důvod k radosti! První mládě plameňáka růžového se konečně vylíhlo.

"Zpráva, ve kterou jsme doufali. Ve kterou jsme věřili. Na kterou jsme čekali. Zpráva, která přiměla našeho ornitologa poslat nám fotku s třiadvaceti smajlíky! Poprvé ve více jak pětačtyřicetileté historii zooparku se nám vylíhlo mládě plameňáka růžového!" napsal zoopark na sociální sítě.

V minulosti měli plameňáci několik vajec, ale mládě z nich nikdy nevzešlo. Až teď poprvé! "Určitě to za pár dní ještě rozebereme podrobněji, teď se ale naplno věnujeme tomuhle drobkovi, radujeme se z každého jeho pípnutí a hýčkáme si myšlenku, že by se něco podobného mohlo povést i v dalších hnízdech. Děkujeme všem, kteří drželi a drží palce!" radují se chovatelé.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru