Státní zámek Jezeří je od dnešního dne Národní kulturní památkou. Ukáže prostory, které začne rekonstruovat
Foto: Státní zámek Jezeří
Ústí nad Labem

Horní Jiřetín – Státní zámek Jezeří spolu s arboretem patří od dnešního dne mezi Národní kulturní památky. Zařadilo se mezi ně díky rozhodnutí vlády z 23. listopadu 2022, které kromě Jezeří na seznam zařadilo dalších 7 míst z celé České republiky.

Při této příležitosti bude dnes možné, zcela mimořádně, zhlédnout prostory přilehlé k obnovenému divadelnímu sálu. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost, během komentované prohlídky s průvodcem, spatřit bývalé hudební salony před jejich rekonstrukcí, která proběhne v rámci budování zázemí divadelního sálu v dohledné době.


K vidění budou i restaurátorské průzkumy původní výmalby a návštěvníci budou seznámeni se záměry obnovy a využití těchto prostor. „Zařazení Jezeří na seznam Národních kulturních památek nám dává další možnosti, jak získat peníze na potřebné rekonstrukce. Nově budeme moci žádat i o finance z programu IROP,“ podotkla kastelánka Hana Krejčová.

Na mimořádné prohlídky není potřeba rezervace. Zámek je otevřen dle běžné otevírací doby od 10 do 17 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru