Takhle začal žhavý víkend! Hasiči zasahovali u deseti požárů polí, odpadu a luk v Ústeckém kraji
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje se v pátek 7. července ocitl ve velmi vytíženém režimu, když musel zasahovat u deseti požárů polí, odpadu a luk. Všechny události proběhly v průběhu jediného dne a vyžadovaly rychlou a efektivní akci ze strany hasičů.

Jeden z požárů byl zaznamenán v obci Louka u Litvínova. Zde se rozhořelo ohněm pole. Hasiči přijeli na místo co nejrychleji a po intenzivním úsilí se jim podařilo požár lokalizovat a zamezit jeho dalšímu šíření. Další událost se odehrála v obci Terezín, konkrétně v části Počaply. Hasiči zasahovali také v Roudnici nad Labem, kde se vznítilo pole nedaleko čerpací stanice pohonných hmot.

Zásahy hasičů při těchto požárech byly obtížné a vyžadovaly maximální nasazení ve velmi teplém a suchém počasí. Hasiči museli bojovat nejen s plameny, ale i s rozsáhlými hořícími plochami a silným kouřem.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje vyzývá veřejnost k dodržování opatření a preventivním opatřením, která mají minimalizovat riziko vzniku požárů v období sucha.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru