Celníci odhalují v kraji nelegální hazard! Poslednímu klubu hrozí astronomická pokuta za čtyři zakázané automaty
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Kadaň - Čtyři nelegální hrací automaty v hodnotě 340 tisíc korun, dále 13 klíčů k těmto automatů a hotovost určenou k výplatě výher ve výši 15 700 korun zajistili celníci v uplynulých dnech v centru Kadaně. Ústečtí celníci letos v regionu provedli již tři desítky kontrol v oblasti hazardu, většinou zjistili nějaké porušení zákona. 

"Kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách provedli ústečtí celníci v jednom kadaňském „klubu“. Ten si celníci nevybrali náhodou. Již na konci února zde odhalili pět nelegálních herních automatů," informoval mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Nyní celníci zjistili, že jsou zde opět provozována technická herní zařízení označená „ARTUSEN“ v rozporu se zákonem. Celníkům nebyla předložena žádná povolení potřebná k jejich legálnímu užívání, a tak herní zařízení založené na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu zadrželi a přemístili do skladu.

"Provozovatel se prostě nepoučil, hrozí mu nejen trest ve formě propadnutí nelegálních automatů, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun," dodal mluvčí.

Většina kontrol s nějakým problémem

Od začátku roku provedli ústečtí celníci v oblasti hazardu 30 kontrol, porušení zákona zjistili ve 27 podnicích. Nedostatky plynuly zejména z neplnění povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaným v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru