Připravte se na další výheň v Ústeckém kraji! Teploty překročí 34 stupňů, říká výstraha
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal důležité výstrahy pro většinu oblastí Ústeckého kraje týkající se nebezpečí vzniku a šíření požárů a vysokých teplot. Vzhledem k suchu hrozí v této oblasti vysoké riziko požárů, které mohou způsobit značné škody a ohrozit zdraví i životy lidí.

Prvním doporučením je, abychom se vyvarovali rozdělávání ohně v přírodě, zejména v lesích. Tato opatření zahrnují nevypalování trávy, nedohazování cigaretových nedopalků na zem a omezení používání přenosných vařičů a jiných zdrojů otevřeného ohně. Je důležité respektovat místní vyhlášky a zákazy, které mohou být vydány v souvislosti se suchem a nebezpečím požárů.

Dalším krokem, který můžeme podniknout, je úsporné hospodaření s vodou. Vzhledem k suchému období je důležité šetřit vodou a minimalizovat její zbytečné plýtvání.

Výstraha dále upozorňuje na extrémně vysoké teploty, které překročí 34 °C. Tyto teploty mohou mít negativní vliv na lidský organismus, způsobovat přehřátí a dehydrataci. Proto je důležité dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Je rovněž doporučeno omezit tělesnou zátěž a vyhnout se přímému slunci v poledních a odpoledních hodinách. Pobyt v autě zaparkovaném na přímém slunci je nebezpečný nejen pro děti, ale i pro zvířata.

Zvláštní pozornost by měla být věnována malým dětem, starším osobám a nemocným občanům, kteří jsou zvýšeně citliví na vysoké teploty. Je třeba pečovat o jejich zdraví a poskytnout jim dostatečnou ochranu.
Výstrahy vydávané Českým hydrometeorologickým ústavem mají za cíl informovat obyvatele o možných rizicích a doporučených opatřeních.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru