Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Doprava Ústeckého kraje upozorňuje cestující, že o víkendu 15. a 16. června dojde k omezení provozu aplikace DÚKapka, krajských webových stránek a centrálního dispečinku Ústeckého kraje z důvodu servisní údržby serveru v rámci integrovaného dopravního systému Dopravy Ústeckého kraje.

Z důvodu plánované servisní údržby serveru provozovatele mobilní aplikace DÚKapka, budou během tohoto víkendu omezené i dopravní online služby v rámci celého integrovaného dopravního systému Dopravy Ústeckého kraje. Cestující musí počítat s tím, že jim od sobotního rána nebude fungovat aplikace DÚKapka, nedostanou se na webové stránky Ústeckého kraje a web dopravy, nedovolají se na centrální dispečink DÚK a nebudou k dispozici informace o poloze autobusů.

„V aplikaci DÚKapka nepůjdou o víkendu zakoupit jízdenky, ani aktivovat již zakoupené jízdenky. Při cestování s DÚK o víkendu doporučujeme mít u sebe pro jistotu hotovost nebo platební kartu, kdybyste si potřebovali koupit jízdenky přímo u dopravců," upozorňuje dopravní podnik.

V případě již zakoupených a aktivovaných vícedenních jízdenek přes mobilní aplikaci DÚKapka je nutné být v pátek 14. června připojen k internetu a vypnout a zapnout aplikaci. Tak si aplikace načte informaci pro kontrolu aktivované jízdenky a jízdenka bude o víkendu funkční.

Během údržby serveru nebude možné se dovolat na dispečink Dopravy Ústeckého kraje, který poskytuje mimo jiné aktuální informace. Narušené proto mohou být přestupní návaznosti v rámci integrovaného dopravního systému Dopravy Ústeckého kraje – řidiče nebude mít kdo a jak kontaktovat, aby v případě zpoždění přípojného spoje čekali.

Mimo provoz bude i web dopravy Ústeckého kraje, tzn. jízdní řády, poloha spoje, objednávky spojů, kalkulátor jízdného či výluky a uzavírky.

Až omezení provozu skončí, dostanou uživatelé DÚKapky informaci přímo do aplikace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru