Město Ústí nad Labem vyhlásilo podlimitní veřejnou zakázku, jejímž cílem je zvýšení bezpečnosti u nemocnice. Foto: 4x Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dojde ke zvýšení bezpečnosti u Masarykovy nemocnice. To je titulek tiskové zprávy zveřejněné na stránkách statutárního města Ústí nad Labem. Nově mají v ulici Sociální péče přibýt semafory u přechodů pro chodce, v plánu jsou stavební úpravy i přesunutí zastávky městské hromadné dopravy.

„Komunikace v ulici Sociální péče patří k těm nejvytíženějším ve městě. Důvodem je i to, že se u této komunikace nachází ústecká Masarykova nemocnice. Hustý silniční provoz, pohyb vozidel ZZS a vyšší koncentrace chodců, kteří bývají indisponováni svými zraněními, zvyšuje riziko dopravních nehod,“ upozorňuje zpráva.

Zakázka počítá i s úpravou části ulice Bělehradská. „Město Ústí nad Labem nyní vyhlásilo podlimitní veřejnou zakázku, jejímž cílem je zvýšení bezpečnosti v této oblasti. Konkrétně se jedná o úsek od křižovatky ulic Bělehradská, Malátova a Na Spojce až po křižovatku ulic Sociální péče a Na Kabátě. Ke zvýšení bezpečnosti by mělo dojít díky kombinaci stavebních úprav a výstavbě světelného signalizačního zařízení (SSZ),“ píše se.

V plánu je řídit provoz na přechodech pro chodce pomocí semaforů. „Součástí zakázky je například přesun zastávky MHD Masarykova nemocnice ve směru na Bukov, tato zastávka bude přesunuta pod křižovatku. Křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice bude také doplněna o SSZ. SSZ bude instalováno také na přechodu pro chodce u zastávky MHD Bukov sanatorium,“ pokračuje tisková zpráva.

Realizace zakázky je rozdělena do tří navazujících etap:

  1. etapa – křižovatka Sociální péče x vjezd do areálu Masarykovy nemocnice a přechod pro chodce u čerpací stanice ONO, křižovatka ulic Bělehradská x Malátova x Na Spojce – zahájení do 14 dnů od nabytí účinnosti smlouvy, ukončení do 4 měsíců od zahájení prací na etapě,
  2. etapa – křižovatka Sociální péče x Mezní x stanoviště ZZS, přechod pro chodce u zastávek MHD Bukov sanatorium – zahájení ihned po ukončení 1. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě,
  3. etapa – křižovatka Sociální péče x Krušnohorská x Bělehradská, přechod pro chodce u zastávek MHD Sociální péče – zahájení ihned po ukončení 2. etapy, ukončení do 3 měsíců od zahájení prací na etapě.

„Dokončení prací je plánováno na prosinec 2024. Zakázka bude financována z IROP a předpokládaná hodnota plnění je 73 000 000 Kč,“ uvádí se na konci tiskové zprávy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru