Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Dnešek přinese opět velmi silné bouřky. Během brzkého odpoledne se až velmi silné bouřky začnou vytvářet na západě a jihozápadě Čech a během odpoledne a večera budou postupovat k východu, a to i přes Ústecký kraj.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu budou bouřky lokálně doprovázeny přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách může spadnout až kolem 80 mm, objeví se také nárazy větru i kolem 90 km/h a kroupy. „Vzhledem k vysoké nasycenosti území může docházet k lokálnímu zatopení nebo se může vyskytnout i přívalová povodeň," upozorňují meteorologové.

V dalších dnech bude bouřek ubývat a začátek příštího týdne přinese slunečné počasí. Teploty zůstanou celý nejbližší týden vyloženě letní.


 Přiložený obrázek ukazuje dnešní očekávané nejvyšší teploty. Ty se budou pohybovat od 23 °C na krajním západě Čech až do 33 °C na jihovýchodě Moravy. Zdroj: ČHMÚ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru