Reprofoto video: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Lounsko - Policisté z postoloprtského dálničního oddělení toto pondělí v podvečerních hodinách dohlíželi na provoz dálnice u Loun. Zatímco se kvůli stavebním omezením tvořily kolony od čerpací stanice ONO až na dálnici D7, zahlédli ve zpětném zrcátku VW Passat, který v záchranářské uličce opakovaně předjížděl. Hlídka se řidiče rozhodla zkontrolovat. Pokynů policisty stojícího ve vozovce k zastavení neuposlechl a na místo toho jej objel a začal ujíždět skrze D7 ve směru na Postoloprty. 

Strážci zákona nezaháleli, nasedli do služebního Superbu a vydali se za zmíněným výtečníkem, aby zjistili důvod jeho počínání. I přes zapnuté majáky s nápisem vyzývajícím k zastavení muž pokračoval ve své zběsilé jízdě rychlostí zhruba přes sto kilometrů v hodině na ucpané silnici I/7. Řidiči protijedoucích vozidel se museli vyhýbat, aby předešly střetu. Jenže se stalo nevyhnutelné a při jednom z manévrů, narazil do Toyoty. Ani dopravní nehoda jej nepřesvědčila k zastavení a pokračoval v nebezpečné jízdě. O pár desítek metrů dál naboural stojící Volvo, přičemž náraz pronásledované vozidlo vymrštilo do nákladního automobilu. S těžko ovladatelným strojem se snažil i přesto ujet, ale poškození Passatu byla taková, že vozidlo odstavil v protisměru, přeskočil svodidla a dal se na útěk. Dálničáři ukázali svou fyzickou zdatnost a muže v momentě vedli v poutech. Další hlídky, které přispěchaly na místo, pomáhaly účastníkům dopravních nehod, které byly následkem zběsilé jízdy 51 letého muže z Chebska.



"Pozdější lustrací policisté rozuzlovali důvod, proč vlastně ujížděl. Měl totiž uložený zákaz řízení všech vozidel. Nicméně svým počínáním si vysloužil od kriminalistů sdělení obvinění ze zločinu obecného ohrožení a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, přičemž následně putoval do vazební věznice. Pakliže jej soud uzná vinným, hrozí mu odnětí svobody až na osm let," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru