Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Ústecko - Celníci v pátek a v sobotu zaujali stanoviště na periferii krajské metropole a svou kontrolní činnost zaměřili na zboží uniklé celnímu dohledu. Při kontrolách vozidel a jejich osádek, mířicích zejména na 3. ročník hudebního festivalu Under the Bridge, celníkům pomáhali služební psi vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek či zbraní.

Foto: Celní správa ČR

Během dvoudenní preventivní akce hlídky celníků zkontrolovaly 132 vozidel. Ve 12 vozidlech či u jejich osádek se jim podařilo odhalit celkem 75 gramů marihuany, 1,6 gramu MDMA (extáze) a 0,8 gramu metamfetaminu, tedy pervitinu.

Foto: Celní správa ČR

Všechny případy celníci kvalifikovali jako jednání mající znaky přestupku a na místě předali policistům z obvodního oddělení Trmice k dalšímu šetření. V rukách policistů skončily také dvě ženy, které celníkům prokazovaly svou totožnost osobními doklady, jež figurovaly v evidenci odcizených či ztracených.

Foto: Celní správa ČR

Celníci rovněž u kontrolovaných osob zjišťovali, zdali nemají v Centrální evidenci přeplatků a nedoplatků, dluh za neuhrazené pokuty v dopravě. Odhalili 13 dlužníků od nichž vybrali na místě více než 21 tisíc korun. 

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru