Filmové léto s UJEP. Ilustrační snímek. Zdroj foto: UJEP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Romantiku letního kina nabízí již od začátku měsíce června Kampus na Klíši. Vyhledávaný Kinematograf Bratří Čadíků již tři roky na Lidické náměstí města nezavítal.

„Nevíte, proč už nejezdí do Ústí Čadíci? Pamatuji si, jak pokaždé zaplnili Lidické náměstí,“ položila otázku redakci e-ústí.cz čtenářka Jana Kýňová.

Naposledy Kinematograf Bratří Čadíků na Lidickém náměstí promítal v roce 2021. Od té doby již pozvání nedostal. „Rok od roku klesala návštěvnost kinematografu slušně se chovajících návštěvníků. Hlediště zaplňovala nevhodně se chovající mládež, bezdomovci a další problémoví návštěvníci. Projevovalo se to i na dobrovolném vstupném, kdy výtěžek putoval na projekt Konta Bariéry. Navíc promítání každoročně finančně podporoval obvod ze svého rozpočtu, proto jsme se rozhodli již dále kinematograf na Lidickém náměstí nezvat a peníze využít jinak,“ vysvětlovalo tehdejší vedení centrálního městského odvodu, proč přišlo pozvání naposledy.   

Za pravdu mu dávaly nejen dohledatelné výtěžky z dobrovolného vstupného. Při první sérii promítání Kinematografu Bratří Čadíků na Lidickém náměstí v roce 2003 se na dobrovolném vstupném vybralo více než 70 tisíc korun. V roce 2017 to bylo už pouze přes sedm tisíc korun.

Ústečané však nemusí zoufat, zážitek ze zhlédnutí filmu pod širým nebem nabízí Kampus na Klíši. Každý čtvrtek od 17.30 hodin probíhá až do konce měsíce srpna Filmové léto s UJEP. Vstupné je zdarma. Před začátkem každého promítání probíhá soutěž prostřednictvím kvízu na téma aktuálního filmu týdne.

Program Filmového léta s UJEP:

  1. července – Tady Havel, slyšíte mě? /Celovečerní dokumentární film obsahující dosud nepublikované záběry z posledních tří let života Václava Havla./
  2. srpna – Starci na chmelu /Nadčasový příběh první lásky doprovázený nestárnoucími písněmi./
  3. srpna – Fermont /Příběh o dívce, která se rozhodne jít svému štěstí naproti./
  4. srpna – Dokud to nezažiješ… /Studentský film z produkce fakulty sociálně ekonomické UJEP./ Promítání začíná již v 17.00 hodin. Od 17.30 následuje promítání komedie Přes prsty z volejbalového prostředí.
  5. srpna – Mamma Mia /Příběh plný lásky z řeckého ostrova./
  6. srpna – Sladký život /Bohatý, úspěšný hokejista žijící v luxusu dostane od života ránu./

Zdroj: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Děkujeme, že nám náměty pomáháte tvořit zpravodajství z Ústecka. Texty, fotografie, videa s popisem nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru