Turistická linka k jezeru Milada. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Po dobu letních prázdnin je v provozu každý pátek, sobotu, neděli a ve svátek bezplatná doprava k jezeru Milada. Spoje jedou po trase Divadlo (zast. linek 10, 20, 21), Jezero Milada – pláž Trmice, Jezero Milada – hlavní pláž, zpět do zastávky Divadlo.

„Na jiných místech není povolen nástup ani výstup cestujících. Linka je v provozu od 9.50 hodin v hodinovém intervalu do 19.00 hodin,“ uvádí na svých stránkách Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

Jezero Milada, zatopená zbytková jáma hnědouhelného lomu Chabařovice, je veřejnosti oficiálně přístupná od 30. května 2015. Milovníkům vodních radovánek jsou k dispozici tři oficiálně uváděné pláže – Hlavní, Trmice, Roudniky. Pěší, běžci a cyklisté se mohou podívat na jezero a jeho okolí z několika turistických okruhů – například Vyklický (okolo vodní plochy), Tuchomyšlský (stezka a komunikace pro složky IZS), Otovický (zavede například na vyhlídku Na Běhání). Naučná stezka jezera Milada upozorňuje na výskyt 216 druhů vyšších rostlin, včetně ohrožených - bublinatka jižní a kyprej vrbina. Ze zvířecí říše na chráněné druhy - čolka velkého i obecného, ropuchy obecné, skokana skřehotavého, skokana hnědého, užovky obojkové a slepýše křehkého.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru