Areál Letního kina v Ústí nad Labem. Ilustrační snímek. Zdroj foto: ksul.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Vrátit promítání do Letního kina zvažuje Kulturní středisko města Ústí nad Labem (KSUL). Vedle koncertů, tak budou moci návštěvníci zhlédnout svůj oblíbený film pod širým nebem.

„Proč se dělala rekonstrukce plátna v Letním kině, když se tam stejně nepromítá? Myslím si, že kdyby se tam začalo promítat, lidi by rádi nějaký to vstupný zaplatili,“ napsala námět redakci on-line deníku e-ústí.cz čtenářka Monika Nýdlová.

Redakce se s námětem obrátila na vedení Kulturního střediska města Ústí nad Labem. „O promítání KSUL uvažuje v horní části areálu, kde se po prázdninách otevře bistro, součástí něhož bude i menší letní kino,“ reagoval Tomáš Pick, vedoucí oddělení obchodu a provozu, dlouhodobých pronájmů KSUL.

Promítání na současné určené ploše 21x14 metrů už není možné. „KSUL nedisponuje promítací technikou, která by plně využila plochu určenou k promítání. Navíc plocha v aktuálním stavu nesplňuje potřebné nároky. Obojí by vyžadovalo investice v řádech miliónů korun. Promítání na velké plátno není v dnešní době ekonomicky udržitelné,“ dodal vedoucí.

Areál Letního kina otevírá veřejnosti své brány každý den, vyjma akcí, v 6.30 hodin a zavírá ve 20.00 hodin. „Přes týden areál slouží jako veřejný park. Po prázdninách pak i s novým bistrem v horní části areálu, u kterého už máme vybraného provozovatele na 5 let. V případě zájmu externích produkcí pak jako areál pro koncerty a jiné akce,“ doplnil Tomáš Pick.

Letní kino v Ústí nad Labem disponuje v současné době velkým pódiem se zázemím pro umělce. Do hlediště se může usadit až 6 000 návštěvníků, z toho téměř 3 500 pod střechou. Do konce roku 2024 do areálu Letního kina zavítá:

2.8.2024 – Dracula
3.8.2024 – Summer Open Air Party
9.8.2024 – Koncert filmové hudby pod širým nebem
31.8.2024 – Labské léto
10.9.2024 – Ewa Farna

Zdroj: ksul.cz

Tvořte i vy s námi zpravodajství z Ústecka. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Kinematograf na Lidickém náměstí je minulostí!

Promítání pod širým nebem v Ústí nabízí Kampus

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru