Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Most – Olympijský festival se nebude točit jen kolem sportu a fandění našim sportovcům. Má bohatý program, do nějž se zapojí i zdravotníci Krajské zdravotní, a. s. Ti budou lákat účastníky na své stanoviště, kde jim představí některá oddělení svých nemocnic. Na zájemce všech věkových kategorií čeká každý den zajímavý program na téma zdraví, prevence a zdravého životního stylu.

Sedmnáct dní edukace, praktických ukázek, zajímavostí, různých vyšetření i zábavy ze světa zdravotnictví čeká na účastníky Olympijského festivalu na speciálním stanovišti Krajské zdravotní, kde si své jistě najdou jak děti, tak dospělí až po seniory. Každý den bude tematicky věnován jednomu odbornému zdravotnickému pracovišti napříč nemocnicemi největšího poskytovatele nemocniční péče v regionu.

Zajímá vás péče o duševní zdraví či problematika závislostí?  Pak se na vás budou těšit lékaři z oddělení mostecké psychiatrie, kteří vám například vysvětlí rozdíl mezi duševní poruchou a duševní nepohodou, seznámí vás s aplikací Nepanikař, nechají vás vyzkoušet alkohol tester a ujasní, proč je HHC špatné.

Vstoupila vám do života nemoc, jste po operaci a potřebujete poradit s léčebnou dietou? K dispozici vám budou vám odborníci na nutriční výživu. Chcete se stát dobrovolným dárcem krve a nevíte jak na to? Naši lékaři vám poradí, jak se zaregistrovat, seznámí vás s podmínkami dárcovství i s bonusy pro dobrovolné dárce. Jste aktivní sportovci a potýkáte se zraněními způsobenými sportem? Specialisté z oddělení sportovní medicíny nabízí nejen preventivní péči pro sportovce, ale řeší i chronické a akutní potíže pohybového aparátu spojené se sportovní aktivitou. Na stanovišti vám nabídnou ultrazvukové vyšetření k upřesnění diagnózy. Užíváte hromadu léků a už se v nich ani sami nevyznáte? Vezměte je s sebou, s klinickými farmaceuty budete moci zkonzultovat optimální sestavu léků, kterou potřebujete pro řešení vašich obtíží.

Toto, a ještě mnohem více, čeká na hosty Olympijského festivalu u stanoviště Krajské zdravotní. Program na každý den bude vyvěšen přímo na stanovišti, najít ho lze také na facebooku Krajské zdravotní, stáhnout ho je možné i na webu www.kzcr.eu.

Stanoviště Krajské zdravotní je rovněž zařazeno jako místo k plnění úkolů do takzvané Hrací karty, soutěže pro děti. Při procházení stanovišť na Olympijském festivalu Paříž 2024 u jezera Most mohou návštěvníci sbírat razítka do své Hrací karty za různé splněné úkoly. Celkem jde o třiadvacet stanovišť spojených se sportem či edukací, plus tři bonusová místa, která jsou umístěna mimo areál festivalu: Oblastní muzeum a galerie v Mostě, Hrad Hněvín a rozhledna Elektrárny Ledvice. Za splnění úkolů na dvanácti stanovištích získají hráči diplom, na šestnácti stanovištích kromě diplomu i medaili. A pokud splní dvacet výzev, tak k diplomu a medaili získají i dárek. Hrací kartu lze zakoupit za 50 korun hned u vchodu do areálu, odměny je možné si vyzvednout v centru Hracích karet.

„Jsem ráda, že jsme se letos mohli stát součástí aktivit Českého olympijského výboru a podílet se tak společně i s ostatními partnery na přenesení atmosféry olympijských her do Ústeckého kraje, a především šíření myšlenky důležitosti pohybu, zejména pak u dětí. Ze strany Krajské zdravotní se jedná o jedinečnou šanci, jak motivovat veřejnost ke sportu a propagovat ho jako součást zdravého životního stylu, představit návštěvníkům práci našich lékařů a sestřiček, poskytnout veřejnosti poradenství, a především jí vysvětlit význam prevence k zabránění vzniku nemocí a pro prodloužení aktivního života. Naši zdravotníci si pro zájemce připravili řadu praktických ukázek a zajímavostí z jejich oborů a já věřím, že návštěva našeho stanoviště bude pro hosty festivalu vítaným zpestřením,“ řekla MUDr. Taťána Soharová, generální ředitelka Krajské zdravotní, která rovněž poděkovala zdravotníkům za jejich zájem a účast na olympijském festivalu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru