Ilustrační snímek.
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Na konci měsíce června proběhla v ústecké zoo licenční kontrola, kterou musí každá zoologická zahrada podstoupit jednou za dva roky. O výsledku informuje zahrada na svých stránkách.

„Licenční komise byla složená ze zástupců Komise pro zoologické zahrady, Ministerstva životního prostředí, Ministerstva zemědělství, Krajské veterinární správy, Státní veterinární správy, České inspekce pro životní prostředí a statutárního města Ústí nad Labem. Administrativní část proběhla v Zooškole Heinricha Lumpeho, kde vedení zoo předneslo svou činnost posledních dvou let a představilo další plány a projekty. Posléze se komise přesunula na kontrolu zoologické zahrady, expozic a zázemí. Kontrola dopadla úspěšně a zoo licenci obhájila,“ píše se na stránce ústecké zoo.

Veronika Schranková, mluvčí zahrady, doplnila, že ústecká zoo aktuálně chová přes 220 druhů zvířat. „V provozu je i zoovláček. Přes prázdniny jezdí každý den mezi 9.00 a 17.30 hodinou podle počasí. Vozí naše návštěvníky pouze směrem nahoru, od dolní pokladny (vchod z ulice Drážďanské) k hornímu vchodu/pokladně (ulice Výstupní), konkrétně ke stánku Zebu Bar. Poté si návštěvníci mohou pohodlně projít zoologickou zahradu směrem dolů. Vzhledem ke svažitému terénu zoo je vláček oblíbený a návštěvníky hojně využívaný.  Jízda přijde na 40 korun, zoovláček má tři vagónky, kdy do jednoho se vejde 12 cestujících,“ dodala mluvčí.

Brány Zoologické zahrady se návštěvníkům otevírají každý den v 9.00 hodin, pokladna uzavírá v 18.00 hodin, turnikety pro opuštění areálu o hodinu později. Základní vstupenka přijde na 140 Kč, zvýhodněná na 70 Kč, rodinná na 370 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru