Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Děčínsko - Další podvod s falešnými investicemi do různých komodit, akcií, měn a kryptoměn a další podvedený člověk. Tak se dá shrnout případ, kterým se zabývají rumburští kriminalisté, kteří přijali oznámení od jednašedesátiletého muže.

Internetoví podvodníci a jejich vymyšlené a velmi dobře promyšlené legendy o zhodnocení peněz jsou stále propracovanější a jejich důvěryhodné vystupování pak může kohokoli zlákat k investici, zejména v dnešní době, kdy už je na různých internetových platformách hojně využívána umělá inteligence. Velmi negativní osobní zkušenost má nyní bohužel i 61letý muž z Děčínska, který poznal na vlastní kůži takovou manipulaci ze strany podvodníka.

Začátkem května muž na internetu narazil na článek, který nabízel investice do akcií, komodit, měn a investice pomocí kryptoměn, to vše s vysokým zhodnocením peněz. Článek obsahoval i registrační formulář, který muž vyplnil. Netrvalo dlouho a kontaktoval jej neznámý muž, který jej telefonickými hovory, e-mailovými zprávami či zprávami přes WhatsApp přesvědčil k otevření obchodního účtu na internetové platformě, která využívá umělou inteligenci a instruoval ho k provádění vkladů, sjednání a úhradě pojistného a též v případě výběrů výnosů k úhradě poplatků za směnu a daně z výnosu. Poškozený muž tak během tří měsíců přišel o 850 tisíc korun. Investice ani vrácení peněz se nedočkal a proto vše nahlásil policii.

"Rumburští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. Pachateli v případě dopadení a prokázání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru