Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Očištění, nalepení, lepší viditelnost, více informací. Přesně to jsou důvody, proč se Doprava Ústeckého kraje pustila do vylepšování označení autobusových zastávek. Většina z nich už byla ve špatném stavu a pro cestující nečitelná. Zároveň tím DÚK zjišťuje, v jakém stavu označníky jsou.

Pilotní projekt rozsáhlé revize stavu označníků začal v červenci. Na některých místech jste si již mohli všimnout nového vzhledu zastávek – kromě názvu informují také o tom, jaké autobusové linky tam zastavují, a o číslu nástupiště.

„Je to další krok ke zlepšení cestování hromadnou dopravou po Ústeckém kraji. Přehlednost a snadná orientace je důležitá nejen pro místní obyvatele, ale i pro návštěvníky z jiných koutů republiky,“ dodává krajský radní Jan Růžička, pověřený vedením oblasti dopravy a silničního hospodářství.

Aktuálně pracovníci upravují označníky na Děčínsku a ve Šluknovském výběžku. Následovat budou i vybrané lokality na Ústecku a Litoměřicku. Celkem půjde v první fázi o více než tisíc zastávek.

„Už nyní zaznamenáváme pozitivní reakce na nový vzhled zastávek, a proto bychom rádi s revitalizací označení pokračovali i v dalších částech kraje,“ říká vedoucí oddělení dopravní obslužnosti krajského úřadu Jakub Jeřábek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru