Klapka neboli neboli deskový uzávěr. Zdroj foto: ŘSD
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – To je ona! Tak by se dal popsat snímek zpětné klapky neboli deskového uzávěru, který zveřejnilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).  Nefunkčnost klapky na přelomu roku zapříčila opakované zatopení hlavní dopravní tepny protínající Ústí nad Labem, Přístavní ulice, pod benešovým mostem.

Jak uvádí státní podnik v tiskové zprávě, od 12. srpna probíhají práce na zprovoznění povodňové vany. „V prvních dvou dnech jsme pročistili potrubí do čerpací stanice na levé i pravé straně. A dnes 14. 8. jsme demontovali a vyjmuli klapku neboli deskový uzávěr. Zpětnou montáž uzávěru provedeme po jeho opravě, respektive po dodání nového uzávěru v případě, že oprava stávajícího nebude reálná, a to do 2 měsíců od vyjmutí,“ zveřejnilo ŘSD.

Protipovodňová vana byla postavěna k zajištění průjezdnosti silnice I/30 pod mostem až do výšky hladiny 720 centimetrů řeky Labe. „V době, po který bude deskový uzávěr demontován, opravíme a provedeme revizi technologických částí povodňové vany. Jedná se zejména o výměnu řídícího automatu čerpací stanice a prvků řízení dopravních značek, závor a dalších prvků a také o aktualizaci softwaru pro jejich řízení. Po zpětné montáži klapky bude přezkoušena činnost čerpací stanice a řízení proměnných dopravních značek a závor, a to jak v režimu ručního, tak automatického,“ píše se v tiskové zprávě.

Údržba protipovodňové vany. Zdroj foto: ŘSD

Úprava světelné křižovatky pod Větruší finišuje! Zbývá vyměnit a nastříkat dopravní značení

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru