Úprava světelné křižovatky pod Větruší. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Srovnáním položeného asfaltu na silnici vstoupila do finiše úprava světelné křižovatky pod Větruší. Po jejím otevření budou moci řidiči přijíždějící od kruhové křižovatky odbočit do Přístavní ulice ve dvou pruzích. Dojde také ke změně hlavní a vedlejší silnice.

Michal Hnízdo, vedoucí ústecké provozovny Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, uvedl, že v těchto dnech probíhají poslední práce na urovnání komunikace. „Následně dojde k nastříkání vodorovného dopravního značení. Termín dokončení prací je nejpozději do 31. srpna 2024,“ dodal Michal Hnízdo.

Pod Větruší od února letošního roku probíhá na dopravním uzlu hned několik staveb. Práce odstartovala rekonstrukce mostu ve Střelecké ulici. Následovala celková oprava silnice kruhové křižovatky. Jako poslední na řadu přišlo zkapacitnění světelné křižovatky. Souběžně Povodí Labe provádělo servis protipovodňových prahů.

Zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje

Všechny opravy a úpravy na silničním uzlu pod Větruší musí proběhnout do celkového uzavření nedalekého mostu Dr. Edvarda Beneše, jehož vlastníkem je Ústecký kraj. Most je důležitou spojnicí centra Ústí nad Labem se Střekovem. Jeho potřebná rekonstrukce začala již v březnu 2024 kácením stromů na přilehlém nábřeží. Oprava je naplánována do roku 2026.

ČTĚTE:

Ústecký kraj vyvrátil problém s pozemkem u provizorní lávky! Uvedl, jak je to s chodníkem

OBRAZEM: V Ústí se řidiči musí připravit na nové dopravní omezení! Přibude uzavírka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru