Ilustrační snímek.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Postupnou obnovou projde Dům kultury v Ústí nad Labem. Rada statutárního města souhlasila s přidělením první etapy veřejné zakázky na revitalizaci budovy „B“.

„Část jedna, v rámci, které dojde k výměně oken, opravě zateplení a fasády, byla přidělena společnosti Most spol. s r. o., za nabídkovou cenu 5 897 879, 48 Kč bez DPH. Část dva, která byla přidělena společnosti RD Solar s. r. o., za 1 728 236,30 Kč bez DPH, obsahuje instalaci fotovoltaické elektrárny a bateriového úložiště. Doba plnění části jedna je do 11 týdnů, části dvě je nejpozději do 31. 12. 2024. Zakázka bude spolufinancována z dotace Ministerstva kultury České republiky. O první část se ucházely tři firmy, o druhou část sedm firem,“ píše se v tiskové zprávě na webových stránkách ústeckého magistrátu.

Výstavba společenského stánku, původním názvem Dům kultury pracujících, v ulici Velká Hradební začala v roce 1959 odstřelem Schaffnerovy vily a dokončena byla v březnu roku 1964. Správce budovy, Kulturní středisko města Ústí nad Labem, na svých stránkách uvádí, že stavba je zařazována do slohu abstrahovaný klasicismus a pyšní se řadou uměleckých děl jako jsou například velkorysé leptané skleněné reliéfy ve foyer symbolizující tehdejší povahu průmyslu v Ústeckém kraji. „V roce 2005 město Ústí nad Labem odkoupilo objekt od Základní organizace Odborového svazu ECHO při Spolku pro chemickou a hutní výrobu. V roce 2012 byla dokončena částečná rekonstrukce a část Domu kultury byla převedena Domu dětí a mládeže,“ dodává správce k historii.

Do Letního kina plánuje Kulturní středisko vrátit promítání! Otevře i stálé bistro

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru