Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecko – Poslední týden prázdnin mají před sebou školáci, učni a studenti. Nový školní rok začíná v pondělí 2. září a oficiálně končí v pátek 27. června. Jaké prázdniny během školního roku na ně čekají?

Po necelých dvou měsících ve školních lavicích se děti mohou těšit nejprve na podzimní prázdniny. Ty oficiálně připadají na úterý a středu 29. a 30. října. S ohledem k tomu, že v pondělí 28. října je státní svátek, mají děti i s víkendem hned pět dní volna.   

Vánoční prázdniny jsou stanoveny od středy 23. prosince do pátku 3. ledna. Poprvé se v novém roce tedy žáci podívají do škol v pondělí 6. ledna. Volno tak mají celých 14 dní.

Pololetní vysvědčení si školáci a studenti převezmou ve čtvrtek 30. ledna a následující den, tedy v pátek 31. ledna mají pololetní volno.

Jarní prázdniny dětem na Ústecku začínají 10. března a trvají týden do 16. března.

O den více volna mají děti oproti pracujícím i o Velikonocích. Volno totiž mají už ve čtvrtek 17. dubna.

Letní prázdniny jim začínají opět už v červnu, a to sobotou 28. června.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru