Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Litoměřicko - V tomto týdnu přijali litoměřičtí kriminalisté již dvě oznámení o podvodném jednání, které připravilo poškozené o peníze na základě smyšleného přestupku. Cíl podvodníka je získat přístup k vašemu internetovému bankovnictví a následně provést neoprávněné platby.

V úterý 20. srpna policisté přijali oznámení od dvaačtyřicetileté ženy, které přišla na mobilní telefon SMS „Máte přestupek“ s internetovým odkazem na webové stránky https://igov-cz-konta-ridicel-.eu, které mají sloužit k úhradě pokuty.

"Odkaz přesměroval poškozenou do internetového bankovnictví, kde vyplnila přihlašovací údaje. Následně došlo bez vědomí poškozené k odčerpání finanční hotovosti ve výši 314 tisíc korun. Téměř shodné oznámení přijali policisté ve stejný den od 20leté ženy z Litoměřicka, které rovněž přišla na mobilní telefon SMS o přestupku s odkazem na internetové stránky k platbě. Tato žena přišla o 4 tisíce korun," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru