zleva: pprap. Ondřej Šibík, Jiří Korál, hejtman Jan Schiller, Jindřich Kusý a prap. Pavel Bradáč
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Profesionální a pohotové jednání, statečnost a záchrana lidského života, to vše spojuje čtyři oceněné, kteří převzali z rukou hejtmana Jana Schillera na krajském úřadě Záslužné medaile Ústeckého kraje a Medaile hejtmana Ústeckého kraje.

Prap. Pavel Bradáč a pprap. Ondřej Šibík se významně zasloužili o účinné zvládnutí mimořádné události – požáru domu v ulici Husova ve Vejprtech. Během zásahu zaslechli volání o pomoc z vnitřních prostor domu, kde byl uvězněn muž (64 let), který sám nebyl schopen hořící dům opustit. Muže vyprostili a vyvedli ven a zachránili mu tak život. Odvaha a osobní statečnost obou můžu byly oceněny Záslužnými medailemi Ústeckého kraje. 

Jiří Korál jako masér týmu 1FC Dubí v utkání mezi týmy Proboštov B – 1FC Dubí svým pohotovým jednáním – zprůchodněním dýchacích cest zachránil život hráči domácího týmu Jakubu Fišerovi (*2004), kterému zapadl jazyk.

Jindřich Kusý pohotově vyhodnotil nebezpečí na hokejovém turnaji na ZŠ v Litvínově, kde došlo z dosud neznámých příčin k úniku oxidu uhelnatého, a zalarmoval složky IZS. Presto, že muselo být nejméně deset dětí hospitalizováno, předešel svým profesionálním a včasným jednáním vážnějším zdravotním komplikacím u většiny účastníků i návštěvníků turnaje. Jiří Korál a Jindřich Kusý byli oceněni Medailemi hejtmana Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru