Plocha pro záchytné parkoviště. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Statutární město Ústí nad Labem na úřední desce zveřejnilo podobu záchytného parkoviště na Střekově včetně dočasné křižovatky. V odstavnou plochu pro více než dvě stě aut se promění, po dobu uzavírky rekonstruovaného mostu Dr. Edvarda Beneše, bývalé fotbalové hřiště v ulici Zeyerova.

Jak lze vyčíst z projektové dokumentace, navržené dopravní značení dočasné křižovatky usměrní dopravu v přilehlých ulicích. Řidiči musí počítat se zjednosměrněním části silnic, zákazy vjezdu, zastavení i odbočení. „Značení bude po dobu životnosti stavby, předpoklad je 2 – 3 roky. Důvodem této stavby je rekonstrukce mostu Dr. E. Beneše,“ píší úředníci v odůvodnění.

Zřízení odstavného parkoviště v ulici Zeyerova je jedním z dopravních opatření kvůli od jara roku 2024 probíhající rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše jehož vlastníkem je Ústecký kraj. Celková oprava si v průběhu listopadu letošního roku vyžádá úplné uzavření silnice II/613 protínající most. Motoristé mířící ze Střekova do centra Ústí nad Labem a opačně budou jezdit pouze přes Mariánský most. Chodci budou moci využít provizorní bezbariérové lávky přes řeku Labe,

Přípravy před výstavbou záchytného parkoviště. 2x foto: Petr Sochůrek

Projektová dokumentace. Zdroj: úřední deska ústeckého magistrátu

NA CO SE MUSÍ NEJEN ÚSTEČANÉ PŘIPRAVIT: Dopravní opatření při rekonstrukci benešova mostu! Nová světelná křižovatka, buspruhy a odstavné parkoviště

ÚSTECKÝ KRAJ INFORMUJE: Nízká hladina řeky Labe komplikuje výstavbu provizorní lávky! Pomůže jeřáb ze břehu, což si vyžádá uzavření části Přístavní ulice

Tvořte i vy s námi zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru