Založení pilíře, Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na dopravní omezení, zejména v nočních hodinách, se musí připravit řidiči projíždějící Přístavní ulicí. Současná nízká hladina řeky Labe komplikuje stavbu provizorní lávky přímo z vodní plochy. Některé práce, tak proběhnou ze břehu za pomocí jeřábu.

Mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková v pondělí 26. srpna 2024 uvedla, že práce pokračují založením obou ramp a zejména pilířů P4 až P6 provizorní lávky. „Práce na pilíři P4 musí být prováděny z vodní hladiny za použití pontonu, proto jsou závislé na stavu vody (při nižší hladině vody než je minimální plavební hladina nelze vyplout). I z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o provedení P4 částečně ze břehu za pomoci jeřábu a uzavření části ulice Přístavní. Uzavření je předpokládáno v nočních hodinách, tak aby byl co nejméně omezen provoz komunikace,“ informovala mluvčí.

Od jara roku 2024 probíhá v Ústí nad Labem celková rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše. Provizorní lávka se staví pro přeložení 30 inženýrských sítí zavěšených na konstrukci. Zároveň převede pěší přes řeku Labe mezi centrem města a Střekovem. Most je součástí silnice II/613 a jeho vlastníkem je Ústecký kraj. „Během měsíce srpna na střekovském břehu začala montáž samotné konstrukce provizorní lávky, která je postupně vysouvána na druhou stranu Labe přes pilíř P6, P5. Překonání nejdelšího pole je pak naplánováno na 3. - 6. září. Vysunutí lávky přes ulici Přístavní bude probíhat z hlediska bezpečnosti za plné uzavírky první víkend v září. Po dokončení výsunu budou dále probíhat práce na vybavení lávky a přeložkách inženýrských sítí, tak aby mohla být zprovozněna začátkem měsíce listopadu,“ doplnila Magdalena Fraňková.

Z NÁMĚTŮ ČTENÁŘŮ: Ústecký kraj vyvrátil problém s pozemkem u provizorní lávky! Uvedl, jak je to s chodníkem

JAK SE BUDE JEZDIT: Dopravní opatření při rekonstrukci benešova mostu! Nová světelná křižovatka, buspruhy a odstavné parkoviště

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru