Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Kam přeparkuji svého plechového miláčka? Kudy na nejbližší zastávku městské hromadné dopravy (MHD)? Takové starosti pro letošní rok odpadnou Střekovanům bydlícím v ulici Děčínská směrem na Velké Březno. Naopak na pozoru se nově musí mít Ústečané v ulici Hrbovická. Půlmaraton v Ústí změnil v letošním roce trasu. Jedna z největších sportovních událostí mezinárodního rozměru v krajské metropoli Ústeckého kraje každoročně přináší řadu uzavírek ulic.

Změnu trasy ukazuje mapa hlavního závodu. „Ke změně trasy hlavního závodu jsme přistoupili hned z několika důvodů. Prvním je probíhající rekonstrukce benešova mostu, který ještě není uzavřený, ale pro příští rok s vedením tratě přes něj počítat nemůžeme. Přemýšleli jsme, jakým směrem v Ústí nad Labem trasu natáhnout ke splnění všech podmínek certifikovaného městského závodu a zároveň zůstala atraktivita, pro kterou je vyhledávaný. Vyhrála varianta, protahování hlavního závodu ulicí Hrbovickou. Chceme na to místní obyvatele i běžce pomalu připravit. Z různých anket také víme, že trasa ze Střekova směrem na Svádov a zpět v posledních ročnících ztratila oblíbenost. Nová trať bude pro závodníky minimálně rychlejší,“ uvedl pro e-ústí.cz Igor Murko z týmu RunCzech.

MAPA HLAVNÍHO ZÁVODU.

Důležitou změnou pro letošní rok je název i termín konání sportovní události. Spolu s tradičním 1/2Maratonem, Rodinnou Mílí, Bambini Runem a Českým pohárem v paracyklistice se celá akce nově jmenuje Mattoni Ústí nad Labem Running Festival 2024. Poslední zářiový víkend místo v sobotu závody proběhnou až v neděli (pro letošní rok 22. 9. 2024) z důvodů voleb do krajského zastupitelstva v pátek 20. září a sobotu 21. září.

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z Ústecka. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Půlmaraton v Ústí mění pro letošek název, čas i trasu. Do hlavního závodu je již zaregistrováno přes 1 500 běžců

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru