Provizorní lávka spojila břehy řeky Labe. 3x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Pro veškerou dopravu je od nedělního odpoledne 8. září 2024 průjezdná silnice I/30 protínající protipovodňovou vanu v Přístavní ulici. Dopravní tepnu podél řeky Labe uzavřelo na několik hodin vysunutí provizorní lávky, která propojila centrum Ústí nad Labem se Střekovem.

Lávka je více než 170 metrů dlouhá a poslouží pro potřebné přeložení 30 inženýrských sítí zavěšených na rekonstruovaném mostu Dr. Edvarda Beneše. Šířka konstrukce lávky je 5,3 metru. Ocelová mostovka má hmotnost zhruba 200 tun. Pěší budou moci při uzavírce benešova mostu využít 3 metry širokého bezbariérového dřevěného chodníku bez otvorů se zarážkou pro slepeckou hůl na krajích. Provizorní lávka převede chodce a cyklisty v režimu - cyklisto, sesedni z kola. Trasu mimo bude na jedné straně lemovat betonové svodidlo, na druhé provizorní zábradlí.

Na Střekově odstartovalo rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše v březnu 2024 kácení stromů. Oprava má trvat dva roky. Cena podle smlouvy činí 629 milionů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky rozhodlo o poskytnutí dotace Ústeckému kraji na opravu ve výši 524 211 094,89 Kč.

Silnice I/30 protínající protipovodňovou vanu v Ústí nad Labem. 2x foto: Petr Sochůrek

SOVISEJÍCÍ: Dopravní opatření při rekonstrukci benešova mostu! Nová světelná křižovatka, buspruhy a odstavné parkoviště

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru