Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

​Teplice - Téměř stovka celníků z různých koutů České republiky i Evropy přijelo poměřit do Teplic své síly ve třech běžeckých disciplínách.

Celní úřad pro Ústecký kraj zde pořádal jubilejní 40. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA). Kromě zástupců krajských celních úřadů a generálního ředitelství cel reprezentujících českou celní správu se tak běžeckých závodů zúčastnilo i 52 zahraničních kolegů-celníků z 13 evropských zemí (Anglie, Irska, Belgie, Nizozemska, Dánska, Norska, Švédska, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Itálie a Turecka).

Ještě páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo 81 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Nor Bjornar Bolneset v čase 05:46 před Zdeňkem Krejčím z Celního úřadu pro Olomoucký kraj (05:48). Třetí doběhl Jozef Kováč ze Slovenska s časem 05:52. V kategorii ženy nenašla přemožitelku Švédka Maria Karlberg, která zdolala mílovou trať v čase 06:35. Druhá doběhla Tereza Janoušková (07:00) reprezentující CÚ pro Plzeňský kraj, bronz brala Norka Helena Anette Henriksen (07:06). 

Na start sobotního hlavního závodu na 10 km se postavilo rekordních 87 běžců, mezi nimi 37 odvážných žen. S náročným terénem na úpatí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat Zdeněk Krejčí, který proběhl cílem jako první v čase 39:34. Další příčky obsadili zahraniční účastníci Jozef Kováč (39:51) a Gary Elbert (40:55) z Irska. První ženou, která proběhla cílem byla Maria Karlberg s časem 45:51. Druhé místo, stejně jako na mílové trati, obsadila Tereza Janoušková (47:10), třetí doběhla Hanna Sandelin (49:31) ze Švédska. 

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Bjornar Bolneset a v ženách pak všestranná čtyřicetiletá Švédka Maria Karlberg, která tím završila svůj běžecký hattrick. 

Při slavnostním ceremoniálu si běžci, kteří se umístili na stupních vítězů převzali z rukou ředitele pořádajícího celního úřadu hodnotné ceny, diplomy a putovní poháry. Čeští celníci v porovnání s evropskými kolegy obstáli na výbornou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru