Foto: Ministerstvo dopravy ČR
Ústí nad Labem

ČR - Varování před extrémně silnými srážkami vydal Český hydrometeorologický ústav, podle kterého by v dalších čtyřech dnech mohlo dojít k rozvodnění některých toků.

Výstraha ČHMÚ platí od 12. do 15. září. V důsledku extrémních srážek může docházet k poškození tratí, případně pádu stromů na železniční tratě, silnice a dálnice a v návaznosti na to ke komplikacím v dopravě.

Cestující a řidiči by se měli na možné komplikace připravit, vybavit se na cestu dostatečným množstvím tekutin, jídlem, případně léky, které pravidelně užívají, a to i v případě cesty na kratší vzdálenost.

České dráhy v souvislosti s varováním meteorologů zavádí preventivní opatření, dojde k aktivaci pohotovostní služby, kterou budou držet zaměstnanci ČD tak, aby mohli případně zmírnit dopady komplikací v provozu a posílit péči a informování cestujících.

Prosíme cestující, aby při plánování svých cest sledovali aktuální informace o provozu na železnici, např. prostřednictvím webu www.cd.cz/omezeniprovozu, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na sociální síti X Českých drah. K dispozici je také aplikace Datel Správy železnic.

V případě provozu na dálnicích a silnicích sledujte dopravní zpravodajství a aktuální informace na www.dopravniinfo.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru