Infografika a foto: Petr Sochůrek a ŘSD
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD) v pátek 13. září 2024 nechalo do prostor demontované klapky nainstalovat nafouknutý vak. Ten nahrazuje demontovanou klapku, která brání zatopení povodňové vany a silnice I/30 v Přístavní ulici v centru Ústí nad Labem. Redakci e-ústí.cz to uvedla mluvčí ŘSD pro Ústecký kraj Kamila Zahálková.

 

„Vyčištění prostor čerpací stanice, odvodňovacích žlabů a drenáže povodňové vany a dále demontáž deskového uzávěru – šoupěte proběhlo 12. a 13. 8. 2024. Na základě následné revize demontovaného šoupěte byl vydán pokyn k objednání nového šoupěte. Do doby montáže nového šoupěte je trubku, kterou může dojít k zaplavení vany povodňovou vodou z Labe, nutno uzavírat těsnícím tlakovým vakem. Dnes  (v pátek 13. 9. 2024) v ranních hodinách jsme tedy uzavřeli trubku povodňové vany těsnícím vakem,“ odpověděla na dotaz redakce e-ústí.cz mluvčí ŘSD pro Ústecký kraj.

 

MONTÁŽ VAKU MÍSTO KLAPKY. ZDROJ FOTO: ŘSD

 

Povodňová vana v Přístavní ulici má ochránit přilehlou Přístavní ulici až do sedmi metrů výšky hladiny řeky Labe. Podle pátečních prognóz Českého hydrometeorologického ústavu má v Ústí nad Labem v neděli 15. září 2024 překročit řeka Labe třetí povodňový stupeň, což je výška hladiny nad šest metrů.

PROTIPOVODNOVÁ VANA V PŘÍSTAVNÍ ULICI V ÚSTÍ NAD LABEM: FOTO: Petr Sochůrek

HLÁSNÁ A PŘEDPOVĚDNÍ POVODŇOVÁ SLUŽBA. ZDROJ: ČHMÚ

Tvořte i vy s námi pestré zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

 

Související:

Ústí nad Labem zahájilo přípravu protipovodňových opatření

Ústecká zoo bude kvůli nepříznivému počasí v sobotu pro návštěvníky uzavřena

Severozápadním Čechám se extrémní srážky vyhnou. Pátek a neděle ale proprší

Meteorologové rozšířili výstrahu před povodněmi. Silné deště mají zasáhnout i Krušné hory

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru